Tematické zadání "Obecní knihovny"

Dne 25. 11. 2019 Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo svým usnesením č. 015-21/2018/ZK  „Program 2020 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu kultury a obnovy památek".

Žádosti pro rok 2020 pro všechna tematická zadání bude možné podat v termínu od 9. ledna 2020 od 9:00 hodin do 23. ledna 2020 do 16:00 hodin.  

Žádosti o dotace pro rok 2020 se podávají prostřednictvím centrální internetové aplikace, kde se nejprve žadatel zaregistruje (pro všechny fondy) na adrese http://dotace.stredoceskykraj.cz/, pokud se již neregistroval v předchozích letech (registrace z předchozích let platí), a poté může podávat žádosti do jednotlivých fondů Středočeského kraje. Žadatel bude mít možnost průběžně aktualizovat vložené údaje, podávat žádosti, získat přehled podaných žádostí. Po elektronickém podání žádosti v aplikaci se vygeneruje žádost ve formátu PDF, kterou si následně žadatel vytiskne a podá na Krajský úřad Středočeského kraje v písemné podobě spolu se všemi povinnými přílohami a úředně ověřeným podpisem k posouzení. Písemná podoba žádosti se podává poštou nebo osobně na podatelně Krajského úřadu Středočeského kraje, Zborovská 11, Praha 5. Žadatel smí v daném roce na jeden projekt/jednu akci podat pouze jednu žádost o dotaci.

Tematické zadání „Obecní knihovny" zahrnuje technické vybavení pro práci s veřejností, databázové knihovnické systémy umožňující vyhledávání veřejností v knihovním katalogu vzdáleným přístupem, vybavení knihovny mobiliářem, výpočetní nebo audiovizuální technikou – náklady neinvestičního/investičního charakteru (z dotace nelze hradit stavební práce apod.); akce/projekt musí být ukončen do 31. 12. 2020.
Žadatelem o dotaci může být obec ve Středočeském kraji nebo knihovna zřízená jako příspěvková organizace obcí ve Středočeském kraji. Knihovna musí být zapsána v evidenci knihoven MK ČR. Lze požádat o dotaci v rozmezí 20 000,- Kč až 70 000,- Kč. Minimální spoluúčast žadatele je 20 % z celkových uznatelných nákladů akce/projektu.

V rámci Středočeského fondu kultury a obnovy památek lze požádat pouze o jednu dotaci. V případě žádosti např. o dotaci z tematického zadání "Obecní knihovny" již nelze pro daný rok podat žádost z dalších tematických zadání téhož fondu. V tomto případě tedy již nelze v daném roce požádat souběžně o dotace z tematických zadání "Obnova památek" nebo "Podpora kultury". Současně platí, že i v rámci jedné oblasti tematického zadání (tj. např. "Obecní knihovny") může jeden žadatel podat pouze jednu žádost.

Postup pro podávání žádostí v roce 2020 je uveden v metodickém pokynu k podávání žádostí o dotace z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu kultury a obnovy památek pro rok 2020, jehož text naleznete zde.

Dokumenty ke stažení